ADANA / SEYHAN - Şükran Çobanoğlu Ortaokulu

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kod Haftası Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı

"Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı" temalı Kod Haftası Etkinlikleri okulumuzda coşkuyla gerçekleştirildi.

Kod Haftası (Code Week) , erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini geliştirmek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir. Kodlama haftası etkinlikleri , 2018 yılı itibariyle Milli eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir.

50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftası'nın amacı, kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Kod Haftası etkinliklerinin bu seneki teması"Türkiye Cumhuriyetinin Yüzüncü Yılı" .

Biz de Şükran Çobanoğlu Ortaokulu olarak bu kapsamda "kodla büyü" ve "code.org" platformları üzerinden etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin sertifikalarını düzenledik.

Katılan tüm öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Yayın: 20.10.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 22:19 - Görüntülenme: 103